Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen på lotion, krem og salve?

Man pleier snakke om følgende prosentsatser:*

Lotion: 13-15 % fett
Fuktighetskrem: 20-30 % fett
Fet krem: ca 70 % fett
Salve: ca 100 % fett

*Kilde: danske hudleger og boken «Barneeksem»

Bør jeg ta vare på huden på noen spesiell måte i ferien?

Sol og vann virker uttørkende på huden. Rengjør huden grundig etter en lang dag på stranden, og bruk gode produkter. En tradisjonell after sun-lotion er oftest ikke tilstrekkelig hvis man har svært tørr hud. I stedet trengs det en bodylotion eller krem med høyt fettinnhold.

 

Skal jeg bruke andre produkter om sommeren enn om vinteren?

Ofte trenger man en litt mindre fet krem/lotion om sommeren. Om vinteren trenger man ofte en krem med høyere fettinnhold. Men alt avhenger egentlig av hvor tørr hud man har. Det beste er å prøve seg fram til riktig produkt.

Kan inneluften også virke uttørkende?

Ja, og spesielt om vinteren når man pleier å skru opp varmen inne. Den varme luften virker uttørkende på huden og øker behovet for fuktighetsgivende hudpleie.

Hvordan tar jeg best hånd om ansiktshuden for å unngå at den blir tørr?

Det er alltid viktig å ha gode hudpleierutiner. Følg gjerne disse trinnene to ganger om dagen.

1) Vær nøye med å skylle bort eventuell sminke ordentlig.
2) Rens ansiktet med et mildt rensemiddel som også tilfører huden fuktighet.
3) Bruk en ansiktskrem som gir huden rikelig med fuktighet og næring for å holde den myk og smidig.

Hvis man har irriterende og kløende områder på huden, er det et tips å påføre Decubal Anti-Itch Gel under kremen som en ekstra fuktighetsboost og for å dempe kløe og irritasjon.

Hva kan jeg selv gjøre for å forebygge tørr hud?

Du kan gjøre flere ting:

  • Såpe og rensemidler løser opp hudens naturlige fettlager. Hvis du dusjer ofte, bør du bruke en dusj- og badeolje som gir huden fuktighet samtidig som den gjør deg ren, i stedet for en vanlig dusjsåpe.
  • Unngå å dusje eller bade for lenge og i for varmt vann.
  • Tilfør fuktighet – bruk en god fuktighetskrem 1–2 ganger om dagen, eller oftere om nødvendig.
  • Riktig smøreteknikk – Bruk rikelig med fuktighetsbevarende hudkrem og masser den inn i huden med myke tak. Fortsett å massere til kremen har trukket helt inn i huden.
  • Senk temperaturen inne og husk å lufte. Varm, tørr inneluft kan tørke ut huden.
  • Sørg også for å gi huden fuktighet innenfra – drikk vann.

Bør jeg beskytte huden mot kulden på noen måte?

Hvis det er veldig kaldt, bør du beskytte huden, gjerne med en fet krem som inneholder lite vann. Da er Decubal Lipid Cream et veldig godt alternativ. Det er også viktig å dekke og beskytte huden med votter, lue, osv.

Hvor vanlig er det at man får tørr hud her i Norden?

Omtrent 50 prosent av den nordiske befolkningen opplever at de har tørr eller sensitiv hud. Den kalde vinterluften pleier å forverre problemene, og spesielt er ansikt og hender utsatt. Om vinteren rammes også mange som ellers ikke har tørr hud.

Hvorfor er det ikke bra for huden å vaske seg for mye?

Overdreven dusjing og håndvask kan forverre problemene med tørr hud. Såpe og vann løser opp det fettet i huden som normalt hindrer fuktigheten fra å fordampe. Det er viktig å smøre seg med en fet krem eller lotion etter at man har vasket seg. Har du tørr hud, kan det også være en god idé å ta litt kortere bad med mindre varmt vann.

Er det noen forskjell på huden til menn og kvinner?

Menn har litt tykkere hud enn kvinner, men har man tørr eller svært tørr hud, spiller det mindre rolle. Det viktigste er å bruke produkter som er tilpasset hudens behov, og som er nærende, gjenoppbyggende og fuktighetsgivende.

 

Hvor ofte skal jeg smøre meg?

Så ofte som nødvendig, og minimum hver gang du har badet eller dusjet.

Hva slags krem skal jeg velge?

Velg den kremen som du opplever som mest behagelig. Det skal være godt å smøre seg inn.

Kan jeg bruke for mye hudkrem og gjøre huden avhengig?

Det pågår forskning og diskusjon rundt dette. Forskningen skjer ofte på normal hud, med normal fettproduksjon, og da er det mulig at huden kan bli avhengig. Men har du tørr hud så produserer jo ikke huden tilstrekkelig med fett selv, og da trenger du krem for å holde hudbarrieren frisk slik at fuktigheten forblir i huden. Derfor er smøring med krem en nødvendighet for deg med tørr og svært tørr hud.

Hva skal jeg gjøre hvis huden er så tørr at den klør og nesten sprekker?

Da er det helt avgjørende å tilføre huden fett og fuktighet. I motsetning til mange andre hudpleieserier, har de fleste av våre Decubal-produkter et høyt fettinnhold som hjelper huden å beholde fuktigheten ved å gjenopprette den naturlige hudbarrieren (stratum corneum). I tillegg til dette er produktene våre svært fuktighetsgivende.

Er det noen av produktene deres som motvirker rynker?

Det er ingen av Decubal-produktene som motvirker rynker i seg selv. Men fuktighetsgivende kremer er generelt bra fordi de gjør huden mer smidig. En del av årsaken til rynker og fine linjer er nemlig at huden med årene mister evnen til å produsere nok fettstoffer til å holde huden fuktig. Huden blir da tørr og det dannes såkalte «tørrhetsrynker».

Hvorfor har dere ingen spesiell hudpleieserie for barn?

Vi har valgt ikke å lansere en serie spesielt for barn fordi produktene våre kan brukes av hele familien – både store og små. De passer barnas behov fordi de er milde, uparfymerte og uten parabener og fargestoffer.

Kan jeg bruke Decubal på småbarn?

Ja, det går fint. Decubal har eksistert i over 30 år og har lenge blitt brukt av småbarnsforeldre til babyhudpleie. Produktene våre er milde og uparfymerte og utviklet for å passe selv til den mest sensitive huden. Decubal Clinic Cream eller Decubal lipid cream anbefales på ekstra tørre områder som føtter, hender, rumpe og ben. Hvis barnet har røde utslett rundt munnen på grunn av f.eks. kulde, er de kremene også bra.

Kan jeg bruke Decubal for mye/ofte?

Nei, det kan du ikke. Decubal-produktene er milde, uparfymerte og uten unødvendige tilsetningsstoffer, derfor kan du bruke dem regelmessig ved tørr hud.

Inneholder noen av Decubal-produktene parabener?

Nei, det gjør de ikke.

Er ingrediensene i Decubal miljøvennlige?

Alle ingrediensene i produktene våre er godkjent i henhold til EUs kosmetikklovgivning, som blant annet regulerer miljøaspekter.

Nylig viste produkter